Rolky z ředkve daikon

Rolky z ředkve daikon

Geniální recept na křupavé rolky

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 14–16 kusů
Doba přípravy: Do hodiny 
Bez vaření

Ingredience

1 ředkev daikon
1 lžíce vymačkané šťávy z nastrouhaného zázvoru
1 lžíce rýžového octa
2 lžičky medu

NA NÁPLŇ

300 g mraženého hrášku
1 stroužek česneku, nakrájený nahrubo
3 lžíce světlé pasty miso
15 g lístků čerstvé máty
1 lžíce panenského olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy + nastrouhaná kůra z 1/4 citronu
sůl
černá sezamová semínka (cca 35 g)
výhonky hrášku na ozdobení

Příprava jídla

1 Ředkev oloupejte na stejnoměrně silné plátky, nejlépe na mandolíně, plátky by totiž měly být co nejtenčí, jinak nepůjdou rolovat. V misce smíchejte zázvorovou šťávu, ocet a med a do směsi dejte marinovat plátky ředkve.

2 Povařte pár minut hrášek, aby změkl, vyjměte a okamžitě zchlaďte ve studené vodě. Pak vložte do mixéru, přidejte česnek a ostatní ingredience na náplň. Rozmixujte, dosolte podle potřeby. Sezam opražte nasucho na pánvi (dejte pozor, abyste jej nespálili) a odložte stranou.

3 Plátky ředkve vyjměte z marinády a každý plátek potřete hráškovým pyré. Část konce, který bude směřovat ven, nechte volný, aby náplň při rolování nevytekla. Posypejte sezamem, každý plátek zarolujte a zajistěte párátkem. Opakujte, dokud nespotřebujete všechny plátky. Zarolované plátky posypte zbytkem sezamu a ozdobte hráškovými výhonky.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře