„Rozlítané“ ptáčky aneb ptáčková omáčka

Španělské ptáčky miluje snad každý, ne vždy je ale čas zavinout úhledné roládky. Místo toho si ptáčky ale můžete udělat jako „ptáčkovou“ omáčku – na její přípravu se ostatně hodí i levnější hovězí přední maso. Rozbalenou verzi ocení i děti.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

3 cibule
rostlinný olej
700 g hovězího krku
sůl a pepř
75 g uzeného špeku
2 lžíce plnotučné hořčice
2 vejce
2 kyselé okurky
1 párek

Postup

Krok 1: Cibuli nakrájejte najemno a osmahněte na oleji. Když zesklovatí, přidejte na kostky nakrájené maso a kostičky špeku. Zprudka orestujte, aby se zatáhlo.

Krok 2: Přidejte sůl, pepř, hořčici a zalijte vodou tak, aby bylo maso ponořené, ale hladina byla jen těsně nad ním. Takto za občasného promíchání duste asi 70 minut.

Krok 3: Mezitím vejce uvařte natvrdo (tedy 10 minut od bodu varu), nechte zchladnout, oloupejte a nakrájejte na kousky. Stejně tak pokrájejte kyselou okurku, párek nakrájejte na kolečka.

Krok 4: Když je maso téměř měkké, přidejte všechny připravené ingredience a nechte je v omáčce prohřát a pustit chuť. Ideální příloha je dušená rýže, někdo preferuje knedlíky.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře