Rozmarýnové tyčinky se sýrem a slaninou

Křupavá slanina, rozteklý sýr, listové těsto a navrch ještě trochu zkaramelizovaného třtinového cukru?! Hádáte správně, tento recept není z oboru zdravá strava, zato je to skvělé silvestrovské občerstvení. Upečte si snadné rozmarýnové tyčinky a jako dip k namáčení k nim rozpečte camembert.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 15 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 12 kusů

Na tyčky

1 balení vyváleného listového těsta
1 vejce
100 g čedaru
mletá pálivá paprika
rozmarýn
6 plátků slaniny
hnědý přírodní cukr
sůl

Na sýrový dip

1 camembert
extra panenský olivový olej
čerstvý rozmarýn
chilli

Postup

Krok 1: Těsto rozbalte, celé potřete rozšlehaným vejcem, posypejte pálivou paprikou, nasekaným rozmarýnem (nejlepší je čerstvý) a nastrouhaným sýrem. Válečkem sýr do těsta trochu přitlačte.

Krok 2: Plát přehněte napůl a rozřežte na 12 asi 1,5 cm širokých proužků. Na každý položte půl plátku slaniny, opatrně zatočte, zlehka potřete zbylým vajíčkem a posypejte hnědým cukrem (tím nešetřete) a troškou soli. Já dělám půlku tyčinek bez slaniny, aby si mohli dát i vegetariáni.

Krok 3: Pečte 10 až 15 minut při 180 °C dozlatova

Krok 4: Před podáváním tyčinek vybalte camembert z papíru, vraťte ho do dřevěné krabičky, povrch nařízněte do mřížky, pokapejte olejem, do zářezů zapíchněte snítky rozmarýnu (přidat můžete i plátky česneku), posypejte chilli a zapečte, aby kůrka zezlátla a vnitřek se roztekl. Tyčinky si pak do sýru namáčejte jako do dipu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře