Rukolový salát s ředkvičkami a hovězím masem

S přibývajícími teplými dny má člověk větší chuť spíš na odlehčená jídla. Tenhle salát potěší všechny, kdo mají rádi hovězí maso, pikantní ředkvičky a lehce nahořklou chuť rukoly. Doplňte to hořčičným dresinkem a skvělý oběd je na stole.

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká

Na salát

1 hrst mixu listových salátů
1 hrst rukoly
3 ředkvičky
1 lžíce olivového oleje
1/4 červené cibule
pepř červený celý

Na krutony

1 plátek bílého toastového chleba
1 lžíce olivového oleje

Na maso

1 plátek hovězí roštěné
sůl a pepř
rostlinný olej

Na dresink

1 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíce tekutého medu
1 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Postup

Krok 1: Jakkoliv to podle množství ingrediencí možná vypadá složitě, nelekejte se, je to velmi jednoduché a rychlé! Troubu zapněte na gril nebo co nejvyšší stupeň. Toastový chleba nakrájejte na kostičky, promíchejte s olivovým olejem a rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem. Vložte do trouby a pár minut opékejte dozlatova.

Krok 2: Mezitím rozehřejte pánev s trochou oleje. Hovězí maso z obou stran osolte, opepřete. Pak jej z každé strany asi 2 minuty opékejte dohněda. Uložte ho do tepla, nebo přiklopte poklicí, a nechte chvilku odpočinout. Během toho kontrolujte i toastové krutony v troubě, už byste je měli mít venku – snadno se totiž spálí.

Krok 3: Krutony jsou připravené, a než si maso odpočine, smíchejte hořčici, med a olivový olej a dochuťte solí a pepřem. Jednoduchý dresink je na světě.

Krok 4: Salát promíchejte s rukolou, nakrájenými ředkvičkami, červenou cibulí a trochou oleje. Vyrobte z nich na talíři hnízdo, maso nakrájejte na tenké plátky, položte na salát a ozdobte červeným (neboli růžovým) pepřem. Nakonec zakápněte dresinkem a posypte krutony. Ihned podávejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře