Rumové perníčky

Tyto perníčky si pamatuji z dětství. Nějak je ale už v obchodech nevídám. Zkusila jsem je proto upéct doma a dopadly výborně. Vyzkoušejte je!

DOBA PŘÍPRAVY 15 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 plech

Na těsto

250 g hladké mouky
50 g másla
1 lžíce rumu
100 g medu
1 vejce
60 g cukru moučka
40 g mandlové mouky
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce kakaa

Na polevu

220 g cukru moučka
3 lžíce rumu
3 lžíce horké vody

Postup

Krok 1: Přes jemné síto přesejte do zadělávací mísy sypké suroviny – hladkou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření.

Krok 2: Nakonec přidejte mandlovou mouku (jemně mleté mandle) a vše společně zamíchejte.

Krok 3: K sypkým surovinám nyní přidejte povolené máslo, vejce, rum a med. Zadělejte hladké těsto, ideálně hnětacím hákem v robotu. To pak zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 90 minut odpočívat do lednice.

Krok 4: Pak předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů. Z těsta tvořte kuličky, které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct přibližně na 10 minut.

Krok 5: Upečené perníčky nechte zchladnout a poté je namáčejte v polevě z moučkového cukru, rumu a horké vody.

5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře