Tyto perníčky si pamatuji z dětství. Nějak je ale už v obchodech nevídám. Zkusila jsem je proto upéct doma a dopadly výborně. Vyzkoušejte je!
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 10 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 1 plech
Na těsto
250 g hladké mouky
50 g másla
1 lžíce rumu
100 g medu
1 vejce
60 g cukru moučka
40 g mandlové mouky
1 lžička perníkového koření
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžíce kakaa
Na polevu
220 g cukru moučka
3 lžíce rumu
3 lžíce horké vody
Postup
Krok 1: Přes jemné síto přesejte do zadělávací mísy sypké suroviny – hladkou mouku, moučkový cukr, jedlou sodu, kakao a perníkové koření.
Krok 2: Nakonec přidejte mandlovou mouku (jemně mleté mandle) a vše společně zamíchejte.
Krok 3: K sypkým surovinám nyní přidejte povolené máslo, vejce, rum a med. Zadělejte hladké těsto, ideálně hnětacím hákem v robotu. To pak zabalte do potravinové fólie a dejte asi na 90 minut odpočívat do lednice.
Krok 4: Pak předehřejte horkovzdušnou troubu na 170 stupňů. Z těsta tvořte kuličky, které na plechu s pečicím papírem lehce zmáčkněte. Dejte je péct přibližně na 10 minut.
Krok 5: Upečené perníčky nechte zchladnout a poté je namáčejte v polevě z moučkového cukru, rumu a horké vody.