Ruská cigárka

Zpopularizovali je aristokratiční ruští emigranti v Paříži a mít je v zásobě patřilo k dobrému tónu. A opravdu, jsou to nejlepší cigarety, jaké můžete návštěvě nabídnout!

Počet porcí: 10
Doba přípravy: Více než hodinu 
Chlazení: minimálně 1 hod
Pečení 0:06

Ingredience

2 hrnky prosátého moučkového cukru
1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli
10 lžic rozpuštěného másla
6 lehce prošlehaných bílků
1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky
čokoládová poleva

Příprava jídla

1 2 hrnky prosátého moučkového cukru spojte s 1 až 1 a ¼ hrnku hladké mouky a špetkou soli. Uprostřed vytvořte důlek, do něj vlijte 10 lžic rozpuštěného másla, 6 lehce prošlehaných bílků, 1 lžíci smetany ke šlehání a špetku pravé mleté vanilky. Promíchejte, zakryjte a dejte aspoň na hodinu, raději přes noc do chladu – těsto se bude lépe tvarovat.

2 Troubu předehřejte na 170 ˚. Lžící klaďte na plech hromádky těsta a rozetřete je na oválky cca 15 x 7,5 cm (na plech se vejdou asi tři). Pečte šest minut, jen co těsto začne po stranách hnědnout. Rychle je podeberte stěrkou nebo plochou kovovou lžicí a ještě teplé stočte kolem kovové trubičky, rukojeti vařečky nebo jídelních hůlek, abyste získali cigaretku. Pokud vám placičky ztuhnou, vraťte je na půl minuty do trouby. Konce cigaretek namočte do čokoládové polevy. Cigárka dejte uschnout na kovovou mřížku, namočený konec nechte přečnívat. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží dva až tři dny.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře