Rustikální bageta

Seznam surovin

brambory 50 gramů (uvařené a nastrouhané)
mouka pšeničná hladká 500 gramů (+ na poprášení )
sůl 15 gramů
droždí sušené 7 gramů
olej olivový 4 lžíce
voda 225 mililitrů (vlažná)

Postup přípravy

1. Všechny suroviny a 225 ml vlažné vody propracujte na hladké těsto a nechte ho na teplém místě kynout asi 80 minut.

2. Pak ho vytvarujte do dvou dlouhých válečků, do kterých udělejte zářezy, poprašte je moukou a nechte ještě přibližně 50 minut kynout. Pečte prvních 10 minut v horkovzdušné troubě předehřáté na 230 °C, pak teplotu snižte na 180 °C a pečte ještě přibližně 20 minut.

Poznámka k receptu

Tyhle křupavé bagety nejsou suché a díky přídavku brambor vydrží déle vláčné.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře