Ryba pečená s celerem a křenem

Seznam surovin

filé 750 gramů
máslo 120 gramů
mouka pšeničná hladká 40 gramů
víno bílé 120 mililitrů
křen 50 gramů (nastrouhaný)
celer 30 gramů (nastrouhaný)
vejce 2 kusy (vařená)
petržel kadeřavá/kudrnka 1/2 hrsti (na ozdobu)
pažitka 1/2 hrsti (na ozdobu)
pepř černý (mletý)
sůl

Postup přípravy

Filé naporcujte (mražené nechte rozmrznout, vyždímejte ho a osušte) a každý kousek obalte v mouce. Na rozehřátém másle opečte porce z obou stran a opatrně je přendejte i s máslem do pekáčku.

Maso podlijte vínem a vložte do trouby vyhřáté na 200°C. Pečte asi 10 minut, posypte křenem a celerem a ještě 5 minut zapečte.

Rybu se směsí rozdělte na porce a přelijte vypečenou šťávou. Přizdobte osminkami vajec a natí a podávejte s vařenými nebo opečenými bramborami.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře