Karbanátky jsou klasikou české kuchyně, obvykle se však připravují z mletého vepřového nebo hovězího masa. Nechte protentokrát mleté v lednici a sáhněte po rybě s bílým masem, skvělá je třeba klasická treska!
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut DOBA VAŘENÍ 14 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce
200 g rybího filé
1 vejce
1 utřený stroužek česneku
2 hrsti hrášku
2 lžíce citronové šťávy
1/2 lžičky citronové kůry
sůl a pepř
3 hrsti strouhanky
olej na smažení
Postup
Krok 1: Rybí filé nakrájejte na malé kousky a podle potřeby z něj vymačkejte přebytečnou tekutinu – zejména, pokud používáte rozmrazenou rybu.
Krok 2: Přidejte vejce, utřený česnek, hrášek, citronovou šťávu a kůru. Podle chuti osolte a opepřete.
Krok 3: Nakonec promíchejte se strouhankou. Začněte se zhruba 2 hrstmi, podle potřeby přidávejte.
Krok 4: Na pánvi rozehřejte olej a z těsta tvořte v dlaních karbanátky. Ty osmažte z obou stran dozlatova, trvá to celkem asi 7 minut, záleží, jak velké a hlavně jak silné karbanátky jste vytvořili. Podávejte s bramborem nebo pečivem.
Můj tip. Já je mám nejradši s okurkovým salátem, doporučuju!