Rybičková pomazánka se sójovými boby a sezamovými semínky

Sójové boby jsou zdrojem rostlinných bílkovin. Sezamová semínka obsahují řadu vitaminů, minerálních látek a stopových prvků (např. vitamin E, vitaminy ze skupiny B, beta karoten, vápník, železo, zinek). Sardinky jsou zdrojem vápníku. Máte-li rádi rybičky, pak si dejte tuto pomazánku ke snídani nebo ke svačině.

Ingredience

50 g sardinek (½ konzervy)
5 g olivového oleje nebo másla (1 čajová lžička)
20 g sójových bobů (doma uvařených dle návodu na obalu)
50 g cibule (½ střední cibule)
5 g sezamu (1 čajová lžička)
50 g celozrného chleba (1 silnější plátek)
špetka soli
(jarní cibulka na ozdobení)

Postup

Uvařené a okapané sójové boby umeleme se sezamovými semínky na masovém strojku nebo oboje rozmixujeme tyčovým mixérem.
Přidáme sardinky, nasekanou cibulku a máslo (nebo olivový olej) a vidličkou ušleháme pomazánku.
Pomazánku dochutíme solí a podáváme na celozrnném chlebu, který ještě můžeme posypat najemno nakrájenou jarní cibulkou.

Zdroj: svet-zdravi.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře