Rybízová bublanina s mandlemi

Rybíz chutná v koláčích výtečně. Sladkou chuť těsta v kombinaci s kyselým rybízem můžete vylepšit mandlemi.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 30 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 plech 20 × 30 cm

2 hrnky polohrubé mouky
6 lžic jemně mletých mandlí
4 vejce
200 ml smetany ke šlehání 30%
1 hrnek třtinového cukru
1 kypřicí prášek do pečiva
3 hrnky červeného rybízu
1 lžíce hrubé mouky

Postup

Krok 1: Do mísy vyklepněte žloutky. Přidejte cukr a šlehejte, dokud nevznikne hustá a světlá pěna.

Krok 2: Do těsta pak postupně zašlehávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mandle a smetanu. Pro intenzivnější chuť můžete do těsta přidat ještě lžičku najemno nastrouhané citronové kůry.

Krok 3: Ušlehejte hladké těsto. Z bílků pak ušlehejte tuhý sníh a opatrně ho zapracujte do hotového těsta. Rybíz propláchněte a oberte.

Krok 4: Těsto nalejte na plech vyložený pečicím papírem. Poprašte ho hrubou moukou, zabráníte tak tomu, aby se vám ovoce propadlo do těsta. Přidejte rybíz a koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C.

Můj tip: Po vychladnutí koláč nakrájejte. Můžete podávat s kopečkem zakysané smetany nebo mascarpone.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře