Rybízový sirup s mátou

Budeme potřebovat

1kg červeného rybízu
10 větviček máty
1 velký citrón
1l vody
třtinový cukr (na 1l šťávy 0,75kg)

Postup přípravy

Očištěný, propláchnutý rybíz a natrhanou mátu zalijeme vodou, přidáme šťávu z citrónu a vše dobře pomačkáme plochým šťouchadlem. Necháme 24 hodin odstát (macerovat) při pokojové teplotě a průběžně promícháváme na hladině. Druhý den scedíme přes jemné sítko a dle množství šťávy navážíme cukr, dobře rozmícháme a plníme do lahví. Uskladníme v lednici.

Zdroj: apiastrium.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře