Kuchyně: francouzská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4
Seznam surovin
pstruh 4 kusy
olej olivový 1 lžíce
máslo 1 lžička
paprika 3 kusy (různobarevné)
rajčata 3 kusy
cuketa 1 kus
lilek 1 kus
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
citron 1 kus
sůl
pepř
Postup přípravy
1 Vykuchané, omyté a osušené pstruhy pokapejte citronovou šťávou a osolte zevně i uvnitř.
2 Z pečicího papíru ustřihněte 4 obdélníky na zabalení ryb. Na každý papír položte rybu, na ni dejte kolečko citronu a do břišní dutiny vložte oříšek másla. Ryby do papíru zabalte a pečte je 20 minut v troubě rozpálené na 180 °C.
3 Omyté papriky podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na kostičky. Omytý lilek, cuketu a rajčata nakrájejte na kostky.
4 Cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. Na pánvi zahřejte olej a zpěňte v něm cibuli, přidejte česnek, promíchejte. Přidejte ostatní zeleninu, osolte ji a duste pod pokličkou 10–15 minut, na závěr okořeňte čerstvě mletým pepřem. Ryby podávejte se zeleninou.
Poznámka k receptu
Ve Francii oblíbené ratattouille je vlastně restovaná a dušená zelenina
Zdroj: igurmet.cz