Ryby v papilotách s ratattouille

Kuchyně: francouzská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4

Seznam surovin

pstruh 4 kusy
olej olivový 1 lžíce
máslo 1 lžička
paprika 3 kusy (různobarevné)
rajčata 3 kusy
cuketa 1 kus
lilek 1 kus
cibule 1 kus
česnek 2 stroužky
citron 1 kus
sůl
pepř

Postup přípravy

1 Vykuchané, omyté a osušené pstruhy pokapejte citronovou šťávou a osolte zevně i uvnitř.

2 Z pečicího papíru ustřihněte 4 obdélníky na zabalení ryb. Na každý papír položte rybu, na ni dejte kolečko citronu a do břišní dutiny vložte oříšek másla. Ryby do papíru zabalte a pečte je 20 minut v troubě rozpálené na 180 °C.

3 Omyté papriky podélně rozřízněte, odstraňte z nich semínka a nakrájejte je na kostičky. Omytý lilek, cuketu a rajčata nakrájejte na kostky.

4 Cibuli a česnek oloupejte a najemno nakrájejte. Na pánvi zahřejte olej a zpěňte v něm cibuli, přidejte česnek, promíchejte. Přidejte ostatní zeleninu, osolte ji a duste pod pokličkou 10–15 minut, na závěr okořeňte čerstvě mletým pepřem. Ryby podávejte se zeleninou.

Poznámka k receptu

Ve Francii oblíbené ratattouille je vlastně restovaná a dušená zelenina

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře