Rychlá a zdravá vajíčková pomazánka s jogurtem

Co s vejci natvrdo? Vsaďte na nejrychlejší zdravou verzi vajíčkové pomazánky, která se hodí k vydatnější snídani, lehké večeři nebo jako pohoštění pro návštěvu. Vajíčka obsahují cenné vitaminy a jsou bohaté na bílkoviny, tak se nebojte je zařadit do jídelníčku co nejčastěji.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce

Na pomazánku

5 vajec natvrdo
200 g čerstvého sýra (Philadelphia, Lučina, Buko)
3 lžíce bílého jogurtu
1 lžíce francouzské hořčice
3 stroužky česneku
sůl
pepř

Na ozdobu

jarní cibulka

Postup

Krok 1: Začněte tím, že uvaříte vejce natvrdo v lehce osolené vodě.

Krok 2: Do misky nastrouhejte na jemném struhadle vajíčka a přidejte sýr (já dávám Lučinu), bílý jogurt, francouzskou hořčici a utřený česnek. Pomazánku dobře promíchejte a dle vlastní chuti osolte a opepřete.

Krok 3: Pomazánku podávejte posypanou jarní cibulkou na čerstvém, nejlépe celozrnném pečivu.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře