Rychlá vajíčka z trouby

Stačí pár obyčejných ingrediencí a malé zapékací mističky a můžete vytvořit královskou snídani, která na vašeho partnera určitě zapůsobí. Ideální pokrm pro líné nedělní dopoledne…

do 30 minut
2 porce

Suroviny (2 porce)

Vejce 2 ks
Šunka 4 plátky
malá rajčátka 3 ks
sýr Brie 60 g
Olivový olej 1 lžíce
máslo na vymazání pečicí mísy
smetana ke šlěhání 2 lžíce
čerstvá bazalka 10 lístků
Česnek 4 nevyloupané stroužky
Sůl
čerstvě namletý pepř

Postup

Předehřejte troubu na 180 °C.
Rajčátka si nakrájejte na silnější plátky, dejte je na plech, pokapejte olejem, posypte lístky bazalky a přidejte nevyloupané, jemně zmáčknuté stroužky česneku. Pečte v troubě přibližně 10 minut.
Zapékací misku vymažte máslem, podél stěn rozložte plátky šunky a na dno vyskládejte kousky sýru brie.
Rozdělte vejce – žloutky dejte stranou a bílky vyšlehejte spolu se smetanou. Osolte, opepřete a nalijte do misky. Rajčátka vyndejte z trouby, rozložte je do misky s vyšlehanými bílky se smetanou a nakonec vše ozdobte dvěma zbylými žloutky a pár lístky bazalky.
Pečte v předehřáté troubě 10–15 minut. Podávejte s čerstvým pečivem nebo opečenými tousty.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře