Rychlé kuřecí Kung Pao

Kuřecí Kung Pao je jedno z nejoblíbenějších čínských receptů. Uvařte si domácí verzi tohoto klasického jídla

Ingredience

500 g kuřecí prsní řízky

Marináda:

60 ml vody
1 lžíce soli
1 vejce
60 g kukuřičného škrobu
2 lžíce oleje

Zálivka:

1 lžíce vinný ocet (bílý)
3 lžíce sójové omáčky
80 ml vody
3 lžíce oleje
1 červená paprika (nakrájená na kostičky)
1 velká cuketa (nakrájená na kostičky)
sušené chili (dle chuti)
2 jarní cibulky (nebo šalotky, nakrájené na proužky)
1 lžíce sušeného zázvoru
1 lžíce sušený česnek
1 lžíce červené papriky
1 lžíce sezamový olej
2 lžíce arašídové máslo
½ lžíce kukuřičného škrobu (smíchaného s ½ lžící vody)

Postup přípravy

1
Nakrájejte kuřecí maso na malé kostky a smíchejte s vodou, solí, vejcem, kukuřičným škrobem a olejem. Nechte odpočinout nejméně jednu hodinu.

2
V míse smíchejte ocet, sójovou omáčku a vodu.

3
Na rozpálenou pánev nalijte 2 lžíce oleje a přidejte kuřecí maso. Směs opékejte při vysoké teplotě za stálého míchání.

4
Vyjměte maso z pánve, přidejte lžíci oleje a nakrájenou červenou papriku a cuketu.

5
Opékejte zeleninu 2 minuty, poté ji vyjměte z pánve a přidejte chilli papričky. Rozehřejte pánev. Přidejte cibuli, arašídové máslo, zázvor, červenou papriku a sezamový olej.

6
Po několika vteřinách nalijte zálivku z octa, sójové omáčky a vody. Nechte vřít a přidejte kukuřičný škrob rozmíchaný ve vodě. Míchejte, dokud směs nezhoustne.

7
Přidejte na pánev maso a zeleninu a všechno dobře promíchejte.

8
Podávejte s rýží.

20 min.
4 porce
Zdroj: itesco.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře