Rychlé lasagne z jedné pánve

Kdo někdy doma dělal poctivé boloňské lasagne, ví, jak časově náročné to umí být a kolik nádobí se zašpiní. Pokud netrváte na stoprocentním originálu, jde to i mnohem jednodušeji a rychleji: a dokonce si zašpiníte jen jednu pánev a prkénko.

Doba přípravy 10 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká

Ingredience pro: 4 porce

Na lasagne

1 cibule
olivový olej
600 g mletého hovězího masa
1 lžička směsi koření
1 lžička sušeného oregana
600 g rajčatového suga
6 lasagní
2 lžíce strouhaného parmazánu
4 lžíce ricotty

Na směs koření

50 g himálajské soli
2 lžičky čerstvého mletého pepře
2 lžičky sušeného česneku

Postup

Krok 1: Koření na směs smíchejte. Zbytek, který nepoužijete, uložte v kořence, hodí se na jakákoliv masa nebo zeleninu. V pánvi či hrnci, jenž může do trouby, osmahněte na troše olivového oleje jemně nakrájenou cibuli. Přidejte mleté maso a orestujte dohněda, až se bude úplně rozpadat.

Krok 2: Ochuťte kořenicí směsí, přidejte oregano a rajčatové sugo (omáčku). Místo suga můžete použít plechovku krájených sterilovaných rajčat a dvě lžíce rajčatového protlaku. Nechte chvíli podusit. Mezitím nalámejte pláty nudlí na lasagne na kousky velké přibližně 5 cm. Připravené těstoviny včetně všech úlomků opatrně vmíchejte do směsi, aby se s omáčkou provrstvily. Duste asi 20 minut doměkka.

Krok 3: Troubu zapněte na 200 °C. Podušené lasagne poklaďte pár lžičkami ricotty a zasypte nastrouhaným parmazánem. Dejte asi na pět minut zapéct a můžete podávat.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře