Rychlé nakládané ředkvičky

Sladkokyselý ředkvičkový salát oceníte všude tam, kde byste si dali kyselou okurku. Naložené ředkvičky jsou dobré i samy o sobě s opečenou bagetkou.

Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut 
Odležení: 30 minut
Bez vaření

Ingredience

160 ml červeného vinného octa
100 g krupicového cukru
2 lžičky hrubé mořské soli
16 středně velkých červených ředkviček (celkem asi 200 g), pokrájených na tenké plátky

Příprava jídla

1 Ve středně velké misce smíchejte ocet, cukr a sůl. Přidejte ředkvičky a důkladně promíchejte. Zakryjte, nechte 30 minut stát a pak podávejte.

NĚCO NAVÍC
Nakládané ředkvičky nejlépe chutnají během několika hodin po odležení, ale pokud je nesníte, v chladu vám vydrží i do druhého dne.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře