Sladká jarní vůně barevných šeříků si přímo říká o zkoušku v kuchyni. Zkuste jeho jedlé květy zakonzervovat! Jemná vůně a lehce nahořklá chuť šeříkového rosolu se skvěle doplňuje se sladkými moučníky.
DOBA PŘÍPRAVY 20 minut DOBA VAŘENÍ 7 minut NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 1 sklenice 500ml
50 g šeříkových květů
500 ml vody
250 g želírovacího cukru 2 : 1
šťáva z jednoho citronu
Postup
Krok 1: Očištěné květy přelijte vroucí vodou a nechte je přiklopené odstát do druhého dne. Nazítří sceďte a vylouhované květy pořádně vymačkejte (dál už je nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásné růžovofialové.
Krok 2: K scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte sedm minut probublávat.
Krok 3: Hotové želé nalijte do připravených skleniček a otočte víčkem vzhůru.