Rychlý šeříkový rosol

Sladká jarní vůně barevných šeříků si přímo říká o zkoušku v kuchyni. Zkuste jeho jedlé květy zakonzervovat! Jemná vůně a lehce nahořklá chuť šeříkového rosolu se skvěle doplňuje se sladkými moučníky.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 7 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 1 sklenice 500ml

50 g šeříkových květů
500 ml vody
250 g želírovacího cukru 2 : 1
šťáva z jednoho citronu

Postup

Krok 1: Očištěné květy přelijte vroucí vodou a nechte je přiklopené odstát do druhého dne. Nazítří sceďte a vylouhované květy pořádně vymačkejte (dál už je nebudete potřebovat). V této fázi nemá tekutina moc pěknou barvu, ale po přidání citronové šťávy uvidíte, jak se zbarví do krásné růžovofialové.

Krok 2: K scezené tekutině přimíchejte citronovou šťávu a želírovací cukr, přiveďte k varu a nechte sedm minut probublávat.

Krok 3: Hotové želé nalijte do připravených skleniček a otočte víčkem vzhůru.

Tip: Rosol je díky své vůni a lehce nahořklé chuti výborný k máslovým sušenkám a do dortů.
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře