Kuchyně: česká Obtížnost přípravy: Snadný Doba přípravy: 35 min. Porce: 4
Seznam surovin
jahody 400 gramů
rýže dlouhozrnná 200 gramů
mléko 3 decilitry
cukr moučkový 150 gramů
vanilka 1/2 kusu (dřeň z lusku)
Postup přípravy
Rýži propláchneme v sítu pod proudem studené tekoucí vody, nasypeme ji do hrnce a zalijeme mlékem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj tupou stranou nože dřeň, přidáme ji do hrnce s rýží a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 – 25 minut doměkka.
Jahody omyjeme, otrháme z nich stopky a necháme odkapat. Poté je překrájíme na kousky.
Uvařenou rýžovou kaši dochutíme moučkovým cukrem, rozdělíme ji na porce a každou obložíme a posypeme nakrájenými jahodami.