Rýžová kaše s jahodami

Kuchyně: česká 
Obtížnost přípravy: Snadný
Doba přípravy: 35 min.
Porce: 4

Seznam surovin

jahody 400 gramů
rýže dlouhozrnná 200 gramů
mléko 3 decilitry
cukr moučkový 150 gramů
vanilka 1/2 kusu (dřeň z lusku)

Postup přípravy

Rýži propláchneme v sítu pod proudem studené tekoucí vody, nasypeme ji do hrnce a zalijeme mlékem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábeme z něj tupou stranou nože dřeň, přidáme ji do hrnce s rýží a vaříme na mírném ohni pod pokličkou 20 – 25 minut doměkka.

Jahody omyjeme, otrháme z nich stopky a necháme odkapat. Poté je překrájíme na kousky.

Uvařenou rýžovou kaši dochutíme moučkovým cukrem, rozdělíme ji na porce a každou obložíme a posypeme nakrájenými jahodami.

Poznámka k receptu
Místo jahod vyzkoušejte i jiné letní ovoce, třeba meruňky, broskve, angrešt, rybíz, maliny nebo borůvky.
image_printVytisknout recept
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře