Rýžové nudle s mletým vepřovým na zázvoru

Když máte chuť na teplou večeři, která obsahuje jak maso, tak zeleninu a sacharidy, ale zároveň se vám nechce komplet přípravou strávit víc než půl hodiny, máme pro vás tip. Tyhle bezlepkové nudle s vepřovým chutnají lépe než z lecjakého fastfoodu, a přitom jsou kouzelně jednoduché.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

Maso vybírejte libové (nebo klidně krůtí či kuřecí)

400 g mletého vepřového masa
2 lžíce oleje
1 svazek jarní cibulky
2 lžíce čerstvého zázvoru
2 stroužky česneku
chilli
4 lžíce sójové omáčky
2 lžíce rýžového octa
1 lžíce medu
3 lžíce arašídového másla
125 g baby špenátu
1/4 lžičky mleté skořice
sůl a pepř
250 g vlasových rýžových nudlí

Postup

Krok 1: Ve velké pánvi nebo woku rozehřejte olej (skvělý je sezamový) a mleté libové maso na něm hodně zprudka asi 8 minut opékejte, až se ze všech stran zatáhne. Během pečení ho rozdělávejte vařečkou na menší kousky a také ho pořádně opepřete a ochuťte špetkou skořice.

Krok 2: Mezitím v osolené vodě uvařte nudle dle návodu na obalu. Sójovou omáčku smíchejte s rýžovým octem (nebo asi lžící limetkové šťávy), medem, arašídovým máslem (toho dejte klidně víc) nebo tahini a hrnkem horké vody.

Krok 3: K opečené masové směsi přidejte nasekanou jarní cibulku (trochu zelené části si nechte na ozdobu), nastrouhaný zázvor, rozmačkaný česnek a čerstvé nebo sušené chilli dle chuti. Nechte chvilku rozvonět, zalijte polovinou omáčky a chvilku povařte do zhoustnutí.

Krok 4: Zbytek omáčky vmíchejte do nudlí (nebo jednoduše smíchejte vše dohromady), také chvilku prohřejte, a k masu přidejte špenát. Nechte ho zavadnout, případně dosolte a podávejte spolu s nudlemi a odloženou jarní cibulkou. Na posyp se hodí i sezam a arašídy.

Tip: K masu můžete přidat i další zeleninu (nudličky mrkve, cukety, papriky nebo třeba bok choy) či plátky žampionů a dochutit hoisin omáčkou.
5 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře