Salát s broskvemi a parmskou šunkou

Seznam surovin

salát 400 gramů (směs salátových listů )
broskve 4 kusy
celer řapíkatý 2 listy
cibulová nať 2 kusy
šunka parmská 100 gramů
olej 4 lžíce
šťáva citronová 2 lžíce
džus broskvový 4 lžíce
sůl
pepř bílý (drcený)

Postup přípravy

Broskve spařte, oloupejte a uložte do chladu.

Saláty dobře vyperte studenou vodou, osušte, natrhejte a vložte do mísy. Cibulky omyjte, oloupejte a nakrájejte i s natí na kolečka. K salátovým listům přidejte vychlazené, vypeckované a na dílky nakrájené broskve, oloupaný a nakrájený řapíkatý celer, cibulky a zlehka promíchejte.

V hrnku smíchejte olej, citronovou šťávu, džus, sůl a pepř. Zálivku nalijte na salát a posypte ho nakrájenou šunkou.

Poznámka k receptu

Podávejte s bílým nebo celozrnným pečivem.

Zdroj: igurmet.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře