Salát s hroznovým vínem

Seznam surovin

hroznové víno 150 gramů (zelené bez pecek)
hroznové víno 150 gramů (červené bez pecek)
jahody 100 gramů
meloun 1 kus (žlutý)
ořechy pekanové 50 gramů
smetana zakysaná 180 gramů
sýr 125 gramů ( Philadelphia)
vanilkový lusk 1 kus
cukr třtinový 70 gramů
chia semínka (na ozdobu)
meduňka

Postup přípravy

1. Kuličky hroznového vína nakrájejte na půlky a dejte do mísy. Meloun rozkrojte na poloviny a lžičkou z něj vykrajujte kuličky. Jahody omyjte, zbavte stopek a nakrájejte na čtvrtky.

2. V jiné míse smíchejte zakysanou smetanu se sýrem a ušlehejte s cukrem. Vanilkový lusk rozkrojte napůl, lžičkou stáhněte zrníčka a přimíchejte k ušlehanému základu. Směs přidejte do mísy s hroznovým vínem a promíchejte.

3. Naservírovaný salát posypte chia semínky a ozdobte meduňkou.

Poznámka k receptu

Hroznové víno připravené nasladko a smíchané se zakysanou smetanou vám může připadat jako extrémní kombinace. Když ale přidáte meloun a jahody, vznikne dokonalý ovocný salát.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře