Salát s hruškou, gorgonzolou a vinným dresinkem

Včera začal oficiálně podzim. To ale neznamená, že je konec se saláty. Tenhle je díky kombinaci chutí jednoduchou, ale geniální lahůdkou.

Ingredience

Na salát

1 hruška
1 hrst čekanky
1 hrst polníčku
5 kuliček hroznového vína
5 sekaných vlašských ořechů
50 g sýru gorgonzola

Na zálivku

1 lžíce červeného vína
1 lžíce olivového oleje
1 lžička vinného octa
1 špetka soli
1 špetka pepře

Postup

Krok 1: Čekanku (v obchodech je často pod názvem radicchio) a polníček smíchejte a naklaďte na talíř. Hrušky omyjte, vyřízněte jadérka a nakrájejte na plátky. Kuličky hroznového vína můžete, ale nemusíte, rozkrojit na půlky. Na čekanku s polníčkem umístěte hroznové víno, hrušku, kousky gorgonzoly (jako levnější variantu můžete použít i nivu) a vlašské ořechy.

Krok 2: Zálivku vytvoříte smícháním všech surovin. Vše pak zalijte vinným dresinkem. Pepř dávejte dle chuti na závěr.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře