Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Salát s lupínky z červené řepy a cibulovými proužky

Úžasná příloha k masu i samostatné lehké jídlo – podle toho, jak velkou si dáte porci.

Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: Do 20 minut 
Smažení 0:10

Ingredience

200 g polníčku
2 střední červené cibule, nakrájené na tenká kolečka, rozdělená na kroužky a ty překrojené, aby vznikly proužky
25 g rýžové či hladké mouky
arašídový olej na smažení
1 velká syrová červená řepa
50 g piniových oříšků

NA ZÁLIVKU

olej z vlašských ořechů + arašídový olej
1 lžička dijonské hořčice

Příprava jídla

1 Polníček rychle, ale důkladně operte ve studené vodě a osušte. Na zálivku smíchejte pár lžic oleje z vlašských ořechů a arašídového oleje se lžičkou hořčice, pak poměr dolaďte dle chuti. Je-li třeba, zřeďte vodou.

2 Cibuli poprašte moukou a na malém množství oleje opečte na středním plameni, aby mouka zezlátla a byla křupavá; zabere to asi dvě až tři minuty. Proužky vyjměte z pánve a odložte na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

3 Řepu oloupejte a nakrájejte na tenké plátky (pracujte v rukavicích). Ve vyšší vrstvě oleje ji osmažte dokřupava; pozor, přeženeteli to, zhořkne. Vyjměte z pánve a odložte na kuchyňský papír.

4 Polníček pokropte zálivkou, posypte piniovými oříšky a navrch naaranžujte osmaženou cibuli a řepu.

NĚCO NAVÍC
Pokud si zálivky vyrobíte moc, uložte ji ve šroubovací sklenici do chladničky a do týdne spotřebujte.
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře