Seznam surovin
cizrna 400 gramů
salát 200 gramů (směs salátových listů)
cibule červená 1 kus
jogurt bílý 200 gramů
česnek 2 stroužky
paprika 1 lžíce (mletá)
pepř černý 1 lžička (mletý)
pepř kajenský 1/2 lžičky
petržel hladkolistá 1 hrst
olej olivový (na zakápnutí)
sůl
tortilla (k podávání)
Postup přípravy
1. Ve větší misce smíchejte mletou papriku, pepř, kajenský pepř a podle chuti sůl. Vsypte cizrnu, zakápněte olejem a promíchejte. Ochucenou cizrnu vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut.
2. Než se cizrna opeče, natrhejte a operte salátové listy a dejte je do mísy. Přidejte na klínky nakrájenou cibuli. V jiné misce smíchejte jogurt, prolisovaný česnek a nasekanou petrželku. Jakmile je cizrna hotová, přidejte ji k salátu. Jogurtovou zálivku můžete vmíchat hned nebo ji podávat zvlášť, aby si svou porci ochutil každý sám. Podávejte s tortillami nebo chlebem pita.
Poznámka k receptu
Recept na pečenou cizrnu si zapamatujte. Chutná skvěle v salátu, jako příloha k masu či náplň v tacos i jako drobné pohoštění. Experimentujte s kořením a bylinkami a vylaďte si ji podle chuti.
Zdroj: igurmet.cz