Salát s pečenou řepou a grilovaným kozím sýrem

Nejen vegetariáni rádi sáhnou po jiném kousku, než je maso. Ovšem docílit krémové struktury dobře propečeného sýra, aniž by se připálil, není vůbec jednoduché. V zásadě se držte toho, aby měl sýr pevnější strukturu a vydržel vyšší teploty. Dnes pro vás máme ideální tip!

DO 30 MINUT
2 PORCE

Na gril nedoporučujeme klasické čerstvé sýry, které jsou spíše určené k přímé konzumaci. Hodí se na něj např. kyperský typ sýr, tzv. halloumi. Jedná se o kombinaci kozího a ovčího sýra, který dobře snáší vysoké teploty, takže bude na povrchu krásně upečený a uvnitř krémový.

SUROVINY (2 PORCE)

bio červená řepa 3 ks
bio rukola 2 hrsti
bio polníček 2 hrsti
bio kozí sýr (nebo bio kyperský sýr) 500 g
bio piniové nebo vlašské ořechy 1 hrst
bio cherry rajčata 1 hrst
velká bio bageta 1 ks
bio máslo 3 lžíce

DRESINK:

bio rostlinný olej 6 lžic
bio bílý vinný ocet 2 lžíce
bio med 1 lžíce
bio hořčice 1 lžíce
sůl a čerstvě mletý bílý pepř

POSTUP

Troubu předehřejte na 180 °C. Řepu očistěte, zabalte do alobalu a pečte asi 1 hodinu.
Jakmile vychladne, oloupejte ji. Bagetu nakrájejte na malé kostičky a nasucho opečte na pánvi.
Když chytnou barvu, přidejte máslo, udrží se tak více křupavé. Všechny ingredience na dresink dejte do zavařovací sklenice a důkladně protřepejte.
V míse následně smíchejte rajčata s rukolou, polníčkem a dresinkem. Podle potřeby dochuťte.
Přidejte nakrájenou červenou řepu, kostičky bagety a oříšky. Takto připravený salát rozdělte do talířů.
Na rozpálený gril následně dejte alobal, na který položte sýr. Grilujte z každé strany asi 4 minuty a potom sejměte z grilu.
Takto připravený sýr položte na salát.

0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře