Salát s rajčaty a chorizem

Díky výpeku z choriza a česneku má tenhle salát lehce pikantní chuť. Vybírejte do něj dokonale vyzrálá rajčátka!

Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
Opékání 0:05

Ingredience

cca 500g rajčat na větvičce, nakrájených nahrubo
1 malá červená cibule, nadrobno
3 lžíce panenského olivového oleje
2 lžíce červeného vinného octa
malý svazek hladkolisté petrželky, zbavený stonků a nasekaný
malý svazek bazalky, nasekaný (drobné lístky nechte v celku)
sůl a čerstvě mletý pepř
150 g klobásy chorizo, nakrájené na tenká kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na tenké plátky

Příprava jídla

1 V míse smíchejte rajčátka s cibulí, 2 lžícemi oleje, 1 lžící octa, petrželkou a bazalkou. Osolte, opepřete.

2 Na zbylé lžíci oleje opečte chorizo dozlatova, přidejte česnek a opékejte dalších 20–30 sekund, přidejte zbývající lžíci octa a nechte povařit ještě asi minutu. Chorizo s česnekem přidejte do mísy k rajčatům společně s 1–2 lžícemi výpeku a opatrně promíchejte.

Zdroj: apetitonline.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře