Salát se skleněnými nudlemi a tofu

Jestli patříte mezi milovníky salátů, ale v zimě je vám z nich trochu chladno, pak musíte vyzkoušet tento malajsijský se skleněnými nudlemi. Někdy totiž stačí přidat jen pár surovin a z obyčejného salátu je rázem plnohodnotné jídlo.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

200 g skleněných nudlí
1 čerstvý zázvor
3 stébla citronové trávy
1 špetka chilli
1 chilli paprička
2 lžičky krevetové pasty
1 limetka
100 g uzeného tofu
2 rajčata
1 cibule

Na ozdobu (pokud chcete):

4 jedlé květy

Postup:

Krok 1: Podle návodu na obalu si uvařte skleněné nudle. Mezitím si nakrájejte cibuli, rajčata a zázvor na kostičky. To samé proveďte s tofu.

Krok 2: V misce smíchejte nudle, nakrájenou zeleninu, tofu a citronovou trávu.

Krok 3: Do menší mističky dejte nakrájenou chilli papričku, špetku chilli koření (ovšem pokud máte rádi super pálivá jídla, dejte klidně více) a krevetovou pastu (tu seženete ve speciálních obchodech s asijskými potravinami, ale i v některých hypermarketech) a vše smíchejte dohromady. Kousky papričky můžete rozdrtit vidličkou. Poté směs přidejte do mističky se zbytkem surovin.

Krok 4: Nakonec do směsi vymačkejte šťávu z jedné limetky a vše důkladně promíchejte. Případně můžete ještě dochutit vlastním kořením či ingrediencemi. Salát bude skvěle chutnat třeba s opraženými oříšky. Nejvíce se hodí arašídy.

Tip: Jestli trváte na estetickém dojmu, můžete salát dozdobit jedlými květy, pokud je máte k dispozici.
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře