Salát z červeného zelí s křenem

Seznam surovin

zelí červené 400 gramů (čerstvé)
jablka 1 kus
zelí kysané 1 lžíce
křen (5 centimetrů)
sůl
nálev z kysaného zelí a cukru 2 lžíce (nemusí být )

Postup přípravy

Zelí nakrájíme na nudličky nebo nakrouháme, nasypeme do mísy a smícháme ho se zelím kysaným.

Jablko omyjeme, zbavíme jádřince a nakrájíme ho na malé kousky. Křen nastrouháme najemno a obojí přimícháme k zelí v míse.

Salát dochutíme solí, případně trochou nálevu z kysaného zelí nebo cukru a necháme krátce odležet.

Poznámka k receptu

Tento pikantní salát se ideálně hodí k vepřové pečeni.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře