Salát z chobotnice s černými olivami

Seznam surovin

chobotnice 1 kilogram
olivy černé 200 gramů (bez pecek)
olej olivový 3 lžíce
ocet Balsamico 1 lžíce
pepř černý (čerstvě drcený)
sůl mořská
petržel kadeřavá/kudrnka 1 hrst (nasekaná, na posypání)

Postup přípravy

Zchobotnice odřízneme hlavu, chobotnici otočíme břichem nahoru a tlakem prstů zní vymáčkneme střívko.

Chobotnici vložíme do hrnce svodou, osolíme a vaříme, dokud není chobotnice měkká. Uvařenou chobotnici vyjmeme zhrnce a ještě horkou ji nakrájíme na menší kousky. Nasypeme je do mísy, přidáme trochu vývaru zchobotnice, olivový olej, nakrájené olivy a čerstvě drcený pepř. Salát podle potřeby dochutíme mořskou solí a balzamikovým octem, důkladně promícháme a posypeme petrželkou.

Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře