Léto už se chýlí pomalu ke konci, ale stále bude dost příležitostí pro posezení s přáteli nebo rodinou u grilu. Kromě masa tentokrát nachystejte i cukety a dejte si tenhle úžasný salát s rukolou, sýrem a mátou.
DOBA PŘÍPRAVY 20 minut DOBA VAŘENÍ 10 minut NÁROČNOST nízká Ingredience pro: 2 porce
Na salát
1 menší zelená cuketa
olivový olej
sůl a pepř
2 hrsti čerstvé rukoly
40 g sýru pecorino
Na zálivku
1/2 červené cibule
3 okurky cornichonky
2 lžíce kaparů
2 lžíce červeného vinného octa
1 hrst čerstvé máty
Postup
Krok 1: Rozehřejte pořádně gril, případně si vystačíte s pánví či troubou. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké dlouhé plátky, dobře to jde třeba škrabkou na sýry.
Krok 2: Gril potřete trochou olivového oleje, pracujete-li s pánví, pak na ní olej jednoduše rozehřejte. Cuketu z obou stran opečte, trvá to vždy jen chviličku, cuketa se snadno spálí. Hotovou dejte do misky, zakápněte olivovým olejem a zlehka osolte a opepřete.
Krok 3: Než cuketa zchladne, připravte zálivku. Cibuli, kapary a cornichonky (= maličké nakládané okurky) nakrájejte najemno, jejich poměr by měl být 1 : 1 : 1. Přidejte červený vinný ocet, jemně nasekanou mátu a promíchejte.
Krok 4: Vychladlou cuketu promíchejte s rukolou a zálivkou a naservírujte do talířů. Jednotlivé porce ozdobte strouhaným pecorinem, případně parmazánem.