Salát z grilovaných cuket s mátou a pecorinem

Salát z grilovaných cuket s mátou a pecorinem

Léto už se chýlí pomalu ke konci, ale stále bude dost příležitostí pro posezení s přáteli nebo rodinou u grilu. Kromě masa tentokrát nachystejte i cukety a dejte si tenhle úžasný salát s rukolou, sýrem a mátou.

DOBA PŘÍPRAVY 20 minut
DOBA VAŘENÍ 10 minut
NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 2 porce

Na salát

1 menší zelená cuketa
olivový olej
sůl a pepř
2 hrsti čerstvé rukoly
40 g sýru pecorino

Na zálivku

1/2 červené cibule
3 okurky cornichonky
2 lžíce kaparů
2 lžíce červeného vinného octa
1 hrst čerstvé máty

Postup

Krok 1: Rozehřejte pořádně gril, případně si vystačíte s pánví či troubou. Cuketu omyjte a nakrájejte na tenké dlouhé plátky, dobře to jde třeba škrabkou na sýry.

Krok 2: Gril potřete trochou olivového oleje, pracujete-li s pánví, pak na ní olej jednoduše rozehřejte. Cuketu z obou stran opečte, trvá to vždy jen chviličku, cuketa se snadno spálí. Hotovou dejte do misky, zakápněte olivovým olejem a zlehka osolte a opepřete.

Krok 3: Než cuketa zchladne, připravte zálivku. Cibuli, kapary a cornichonky (= maličké nakládané okurky) nakrájejte najemno, jejich poměr by měl být 1 : 1 : 1. Přidejte červený vinný ocet, jemně nasekanou mátu a promíchejte.

Krok 4: Vychladlou cuketu promíchejte s rukolou a zálivkou a naservírujte do talířů. Jednotlivé porce ozdobte strouhaným pecorinem, případně parmazánem.

image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře