Salát z restované čekanky

Kuchyně: italská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 20 min.
Porce: 4

Seznam surovin

čekanka 1 kus (malá červená)
čekanka 1 kus (malá bílá)
čekanka 1 kus (Radicchio)
salát frisée 200 gramů (nebo lollo)
cibule šalotka 1 kus
česnek 1 stroužek
rozinky 1 hrst
ořechy pekanové 1 hrst
olej olivový (na zakápnutí)
sůl
pepř
sýr Parmezán (na ozdobu)

Postup přípravy

1. Bílou a červenou čekanku nakrájejte na proužky (můžete odstranit části se silným vnitřním řapíkem), šalotku nakrájejte nadrobno, česnek na plátky. Radicchio a frisée nakrájejte nebo natrhejte a odložte stranou.

2. V pánvi rozpalte asi 1 lžíci oleje a orestujte na něm šalotku a česnek. Pak přidejte červenou a bílou čekanku a krátce opečte (ta červená pravděpodobně zhnědne, ale to vůbec nevadí). Obsah pánve vsypte do mísy, přidejte radicchio a frisée, rozinky a nasekané pekany, osolte a opepřete, zakápněte olejem a promíchejte. Podávejte ozdobené parmezánem.

Poznámka k receptu

Na salát vybírejte co nejmenší puky, velké čekanky bývají dost hořké. Pokud je pro vás výrazná chuť salátu až příliš, zjemněte ji plísňovým sýrem nebo sladkým ovocem – třeba jablkem nebo hruškou.

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře