Salát ze sladkých brambor, quinoi a brokolice

Seznam surovin

batáty – sladké brambory 800 gramů (očištěné a nakrájené na malé kostky)
quinoa 200 gramů
brokolice 300 gramů
ořechy kešu 200 gramů
hrášek 100 gramů (nebo hráškové lusky, případně výhonky)
rajčátka cherry 100 gramů (nejlépe černá)
olej olivový 60 mililitrů (případně přepuštěného másla)
pažitka 50 gramů (nasekané)
kmín římský 1/2 lžičky
kurkuma 1 lžička
sůl 1 lžička
grep 30 mililitrů (šťáva do dresinku)
med 10 gramů (na dochucení dresinku)
olej olivový 30 mililitrů (do dresinku)

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 180 °C. Nakrájené, osolené a opepřené brambory promíchejte s tukem a vložte na papírem vyloženém plechu do trouby. Snažte se, aby na sobě brambory nebyly namačkané a mohly se bez problémů opéct. Po upečení nechte vychladnout.

2. V menším hrnci uveďte půl litru vody do varu společně se solí, římským kmínem a kurkumou. Stáhněte plamen, vhoďte quinou a zlehka vařte cca 10 minut. Nechte ji zlehka vystydnout.

3. Mezitím spařte brokolici v horké vodě a okamžitě po vyjmutí ji zchlaďte studenou vodou. Díky zchlazení nezešedne.

4. Cherry rajčata překrájejte, hrášek vyloupejte z lusků nebo překrájejte mladé lusky na menší kousky a smíchejte se všemi tuhými složkami salátu.

5. Dresink: Šťávu z grepu smíchejte s medem a olivovým olejem. Podle chuti přidejte med. Dresink smíchejte se salátem těsně před podáváním.

Kuchyně: evropská
Obtížnost přípravy: Střední
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře