Salát ze zelené čočky

K čočkovému salátu můžete natrhat i pár listů salátu frisé nebo rukoly. Místo hrušky zkuste vmíchat do čočky kostky červené řepy anebo jen lehce orestovanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli.

Suroviny

suchá zelená čočka 120 g
citron 1 ks
med 4 lžičky
hruška 2 ks
nasekaná zelená petrželka 2 lžíce
olivový olej nebo řepkový olej 2 lžíce
sůl
Sedlčanský Modřenín (200 g) 2 ks

Postup

1
Zelenou čočku si den předem namočte. Před vařením z ní slijte vodu a čočku propláchněte. Zalijte ji znovu studenou vodou a vařte doměkka, přibližně 15 minut.

2
V menším kastrůlku rozmíchejte hrnek vody se šťávou vymačkanou z poloviny citrónu a 2 lžičkami medu. Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. Dejte je do kastrůlku s ochucenou vodou a povařte 3 minuty. Poté vodu slijte.

3
Připravte si zálivku. Do malé skleničky dejte šťávu z druhé půlky citrónu, 2 lžičky medu, olej a asi 1/4 lžičky soli. Skleničku uzavřete víčkem a pořádně protřepejte. Uvařenou čočku smíchejte s hruškou a připravenou zálivkou a podle chuti dosolte. Na každou porci pak dejte kousky Sedlčanského Modřenínu podle vaší chuti.

Zdroj: fresh.iprima.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře