Ve Španělsku vám téměř nikdy nenabídnou na dvou různých místech stejnou Sangriu. Každá rodina má svůj domácí recept a každý bar do kterého vkročíte vám ji
10 min.
2 porce
Ingredience
3 lžíce hnědého cukru
100 ml horké vody
1 pomeranč
1 citron
směs sezónního ovoce
750 ml červeného vína
500 ml sody nebo limonády
1 lžička mleté skořice
100 ml rumu
bazalkové lístky
Postup přípravy
1
V džbánu promícháme cukr s horkou vodou a šťávou z pomeranče a citronu.
2
Ovoce nakrájíme na menší kousky a přidáme jej do džbánu spolu s vínem, sodou a rumem. Vše dobře promícháme a nakonec ochutíme bazalkovými lístky.
3
Dáme na pár hodin chladit a podáváme s ledem.
Zdroj: itesco.cz