Schug

Ohnivá pasta původem z Jemenu se používá jako koření do nejrůznějších arabských, ale třeba i thajských pokrmů.

Počet porcí: na 1 kg
Doba přípravy: Do 10 minut 
Bez vaření

Ingredience

1 velká palice česneku, oloupaná
750 g čerstvých zelených chilli papriček
150 g koriandru (asi 3 svazky)
1 lžíce koriandrových semen
2 lžičky římského kmínu
2 lžičky kuliček černého pepře
1 lžička tobolek kardamomu
1 lžička hřebíčku
1 a 1/2 lžíce soli
olivový olej na zalití

Příprava jídla

1 Česnek, chilli a čerstvý koriandr rozmixujte. Koření rozdrťte najemno. Přimíchejte k rozmixované směsi, přisypte sůl a dobře promíchejte.

2 Naplňte do sklenic, upěchujte a zalijte menší vrstvou oleje. Uzavřete a uchovávejte v chladničce. Lze použít ihned, ale vydrží nejméně 3 měsíce (vrstvu oleje vždy po odebrání obnovujte).

0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře