Schwarzwald

Ingredience

Piškot:

6 vajec
175 g cukru
150 g polohrubé mouky
90 g másla
140 g čokolády

Náplň:

750 g vypeckovaných kompotových višní /několik si necháme na ozdobu/
80 g cukru
1/2 lžičky skořice
2 vrchovaté lžíce škrobové moučky
lžíce vody
6 lžic višňového džemu
3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/
3/4 l smetany ke šlehání
1 – 2 lžíce cukru

Příprava jídla

Piškot: máslo rozpustíme na mírném ohni, ze žloutků a cukru ušleháme ve vodní lázni hustý krém, na který prosíváme mouku – nemícháme, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni, přidáme 1/3 sněhu a opatrně vmícháme do těsta, pak přidáme zbývající sníh a opět obracením vmícháme do těsta. Hmotu nalijeme ihned do formy vytřené máslem a vysypané hrubou moukou.

Náplň: višně povaříme s cukrem a skořicí, přidáme škrobovou moučku smíchanou s vodou a necháme za stálého míchání jednou vzkypět. Višňový džem a pálenku hladce utřeme a potřeme jím jeden plát, přiložíme druhý plát a posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku se 3 ztužovači a cukrem a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem a potřeme vrstvou zbývající šlehačky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a višněmi.

Zdroj: apetitonline.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře