Sekaná s houbovou omáčkou

Sekaná, maso na houbách, houbovka s knedlíkem. Nemůžete se rozhodnout, co z toho si uvaříte? Tenhle recept je tak trochu od každého z nich a rozhodně potěší všechny milovníky hub.

DOBA PŘÍPRAVY 35 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina 30 minut
NÁROČNOST střední

Ingredience pro: 4 porce

3 hrsti sušených hub
1 hrnek vroucí vody
1 cibule
olej na smažení
2 utřené stroužky česneku
700 g míchaného mletého masa
1 vejce
2 hrsti strouhanky
sůl a pepř
1 lžička drceného kmínu
220 ml smetany ke šlehání

Postup

Krok 1: Sušené houby v misce zalijte vroucí vodou a odložte bokem. Troubu zapněte na 200 °C.

Krok 2: Menší cibuli nakrájejte nahrubo a na troše oleje nebo sádla osmahněte dozlatova. Vypněte plotnu a přidejte utřený česnek – ten se v horkém tuku tak akorát rozvoní.

Krok 3: Do velké mísy dejte mleté maso, vejce, strouhanku, osolte a opepřete a přisypte rovnou lžičku drceného kmínu. Nakonec přidejte osmaženou cibuli s česnekem a pořádně promíchejte.

Krok 4: Masové těsto rozdělte na poloviny a z každé z nich vytvarujte hezkou hladkou šišku. Důležité je dostat z něj všechny vzduchové bubliny, což se nejlépe provede tak, že si šišku položíte na jednu ruku a druhou ji pořádně „vyplácáte“.

Krok 5: Do pekáče přelijte houby i s vodou, podle chuti trochu osolte a na houby položte šišky připravené sekané. Podle potřeby ještě přidejte trochu vody – celá vrstva by měla být vysoká asi 1 cm.

Krok 6: Vložte do trouby a pečte asi 80–90 minut dozlatova. Během pečení maso párkrát přelijte výpekem, podle potřeby dolijte i trochu vody.

Krok 7: Když je maso hotové, sekanou vyjměte z pekáče. Ten dejte na plotnu, podlijte smetanou a nechte krátce přejít varem, aby omáčka zhoustla. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte s bramborem nebo noky.

1 1 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře