V případě sekané se vyplatí trochu experimentovat. Co dnes zkusit kombinaci mletého masa, bylinek a sušených rajčat? A pro zahuštění přidáme trochu ovesných vloček.
DOBA PŘÍPRAVY 30 minut DOBA VAŘENÍ 1 hodina NÁROČNOST nízká
Ingredience pro: 4 porce
400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat v oleji
4 lžíce ovesných vloček
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
1 vejce
Postup
Krok 1: Sušená rajčata nakrájejte na proužky. Stroužky česneku a cibuli nasekejte nahrubo. Oberte lístky rozmarýnu a vejce rozšlehejte v hrnečku.
Krok 2: Do mísy dejte maso, přidejte asi lžičku soli, trochu pepře a pak nalejte na směs vejce, přihoďte cibuli s česnekem, rajčata, ovesné vločky a lístky rozmarýnu. Vše důkladně propracujte.
Krok 3: Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte a urovnejte. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba hodinku. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.
Zdroj: prozeny.cz