Sekaná se sušenými rajčaty

V případě sekané se vyplatí trochu experimentovat. Co dnes zkusit kombinaci mletého masa, bylinek a sušených rajčat? A pro zahuštění přidáme trochu ovesných vloček.

DOBA PŘÍPRAVY 30 minut
DOBA VAŘENÍ 1 hodina
NÁROČNOST nízká

Ingredience pro: 4 porce

400 g mletého vepřového masa
400 g mletého hovězího masa
1 cibule
2 stroužky česneku
6 sušených rajčat v oleji
4 lžíce ovesných vloček
2 snítky čerstvého rozmarýnu
sůl
pepř
1 vejce

Postup

Krok 1: Sušená rajčata nakrájejte na proužky. Stroužky česneku a cibuli nasekejte nahrubo. Oberte lístky rozmarýnu a vejce rozšlehejte v hrnečku.

Krok 2: Do mísy dejte maso, přidejte asi lžičku soli, trochu pepře a pak nalejte na směs vejce, přihoďte cibuli s česnekem, rajčata, ovesné vločky a lístky rozmarýnu. Vše důkladně propracujte.

Krok 3: Chlebíčkovou formu vyložte pečicím papírem a směs do ní napěchujte a urovnejte. Sekanou vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte zhruba hodinku. Po upečení nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovou kaší.

Zdroj: prozeny.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře