Semínkový chléb

Seznam surovin

ovesné vločky 160 gramů (Emco Jemné)
semínka 100 gramů (lněná drcená)
ořechy pekanové 40 gramů
mandle 50 gramů (neloupané)
semínka slunečnicová 100 gramů
semínka dýňová 100 gramů
chia semínka 30 gramů
rozpustná vláknina 20 gramů (psyllia)
olej kokosový 3 lžíce
sirup 1 lžíce (agávový)
sůl 1 lžička
voda 360 mililitrů

Postup přípravy

V míse pečlivě promíchejte všechny suché ingredience. Přidejte rozpuštěný kokosový olej, agávový sirup, vodu a znovu promíchejte. Formu na pečení vyložte pečicím papírem a vyplňte připravenou směsí. Nechejte 2 hodiny odležet. Poté směs vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 25 minut. Pak chleba i s pečicím papírem vyndejte, přemístěte na plech a obraťte ho opečenou částí dolů. Vložte opět do trouby na dalších asi 30 minut, dokud chleba nebude krásně opečený a křupavý. Hotový chléb nechejte vychladnout a teprve poté krájejte. Krajíce můžete namazat medem, tvarohem nebo marmeládou.

Kuchyně: česká
Obtížnost přípravy: Střední
Zdroj: igurmet.cz
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře