Sendvič Monte Christo

Sendvič Monte Christo

Kuchyně: francouzská
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 30 min.
Porce: 4

Seznam surovin

chléb toastový 8 kusů
hořčice dijonská 8 lžic
sýr Ementál 4 plátky
šunka 4 plátky
krůtí maso 1 kus (nebo kuřecí)
vejce 4 kusy
mléko 100 mililitrů
muškátový oříšek
sůl
máslo (nebo olej na smažení)

Postup přípravy

1. Upečené maso nakrájejte na tenké plátky (nebo třeba oberte kosti z pečeného kuřete z předchozího dne). Všechny plátky toastového chleba potřete hořčicí. Na polovinu z nich dejte plátek sýra, maso a plátek šunky a přiklopte zbylými chleby. Můžete je pro jistotu zajistit ještě párátky, aby se při opékání nerozpadly.

2. V dostatečně velké misce rozšlehejte vejce s mlékem, směs osolte a ochuťte muškátovým oříškem. V pánvi rozpalte máslo nebo olej. Postupně chleby obalte ve vaječné směsi a opečte dozlatova. Ihned podávejte.

Zdroj: igurmet.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře