Těstoviny s touto španělskou pochoutkou si opravdu zamilujete! Stačí jen pár minut a perfektně dochucené a voňavé jídlo je na světě!
Suroviny (4 porce)
těstoviny serpentini 400 g
klobása chorizo 100 g
žlutá paprika 1 ks
Česnek 2 stroužky
rajčata z plechovky 500 ml
Olivový olej 1 lžíce
Smetana 150 ml
parmazán 80 g
lístky bazalky
Postup
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou klobásku, přidejte nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky.
Po dvou minutách zalijte rajčaty a vše provařte asi pět minut.
Dochuťte solí a pepřem. Hotovou omáčku zjemněte smetanou a nechte zhoustnout.
Do takto připraveného základu vmíchejte těstoviny a vše prohřejte. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami z parmazánu.
Zdroj: fresh.iprima.cz