Serpentini s chorizem

Těstoviny s touto španělskou pochoutkou si opravdu zamilujete! Stačí jen pár minut a perfektně dochucené a voňavé jídlo je na světě!

Suroviny (4 porce)

těstoviny serpentini 400 g
klobása chorizo 100 g
žlutá paprika 1 ks
Česnek 2 stroužky
rajčata z plechovky 500 ml
Olivový olej 1 lžíce
Smetana 150 ml
parmazán 80 g
lístky bazalky

Postup

Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.

V hrnci na olivovém oleji orestujte na kostičky nakrájenou klobásku, přidejte nasekaný česnek a proužky ze žluté papriky.

Po dvou minutách zalijte rajčaty a vše provařte asi pět minut.

Dochuťte solí a pepřem. Hotovou omáčku zjemněte smetanou a nechte zhoustnout.

Do takto připraveného základu vmíchejte těstoviny a vše prohřejte. Podávejte s lístky bazalky a hoblinkami z parmazánu.

Zdroj: fresh.iprima.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře