Sušená rajčata, kapary, sardelky, černé lesklé olivy a ricotta – to je prostě slunná Sicílie.
Ingredience
250 g ricotty
50 g parmazánu nebo Gran Moravia
hrst hladkolisté petrželky
panenský olivový olej
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
2 sardelové řezy
špetka drcených chilli papriček
2 lžičky kaparů
hrst černých řeckých oliv (např. řecké Fragata bez nálevu)
6–8 nakládaných sušených rajčat
Příprava jídla
1 Na 4 lžících panenského olivového oleje opékejte minutu česnek, sardelové řezy a chilli. Přidejte kapary, okapaná a nasekaná nakládaná sušená rajčata a míchejte další minutu.
2 Směs rozmixujte nebo utřete v hmoždíři s ricottou a parmazánem. Vmíchejte nadrobno nasekané odpeckované olivy a petrželku. Je-li směs moc hustá, přidejte olivový olej.
NĚCO NAVÍC
Rajčata můžete nahradit 1–2 lžícemi dvakrát koncentrovaného italského rajského protlaku (doppio concentrato).
Zdroj: apetitonline.cz