Skořicová kolečka s karamelovou náplní

Kuchyně: evropská 
Obtížnost přípravy: Střední
Doba přípravy: 70 min.
Porce: 6

Seznam surovin

mouka pšeničná hladká 200 gramů
máslo 120 gramů
žloutek 2 kusy
cukr 60 gramů
skořice 1 lžička
mouka pšeničná hladká (na vál)

Na náplň:

bonbony 90 gramů (Toffo (Orion))
smetana na šlehání 1/2 decilitru
máslo 50 gramů (změklé)

Na ozdobení:

čokoládová poleva tmavá
cukr skořicový

Postup přípravy

Do mísy nasypeme mouku, cukr a mletou skořici, přidáme změklé máslo a žloutky nejprve krátkou menší vařečkou a pak rukama rychle, aby se máslo příliš nerozpouštělo, zpracujeme hladké těsto. Vytvarujeme z něj ne příliš silný váleček, zabalíme ho do mikrotenové fólie a necháme v chladu odpočinout.

Odleželé těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát o síle stébla, vykrájíme z něj kolečka, opatrně je přeložíme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 150 °C a upečeme dozlatova. Ihned po upečení horká kolečka přeložíme pomocí tenkého plochého nože na rovnou podložku a necháme vychladnout.

Bonbony zalijeme smetanou, opatrně na mírném ohni za stálého míchání zahřejeme a necháme bonbony rozpustit. Směs necháme zchladnout a než zcela ztuhne, rozmícháme ji se změklým máslem.

Upečená vychladlá kolečka slepíme po dvou připraveným krémem a přelijeme je na vrchu i po stranách rozehřátou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme kolečka částečně ještě skořicovým cukrem a necháme v chladu rozležet.

Zdroj: https://www.igurmet.cz/recepty/sladke/vanocni-cukrovi/skoricova-kolecka-s-karamelovou-naplni-538/
0 0 hlasy
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře