Skořicová roláda

Roláda s vůní podzimu je jednoduchý recept pro začátečníky.

Ingredience

120 g mouky
1 lžička skořice
1 lžička mletý zázvor (sušený)
¼ lžičky soli
5 velkých vajec
120 g cukru

Náplň:

250 g lučiny (nebo mascarpone, v pokojové teplotě)
7 lžic másla (v pokojové teplotě)
200 g moučkového cukru
1,5 lžíce vanilkového cukru

Postup přípravy

1
Rozehřejte troubu na 160 °C. Na menší plech položte pečící papír.

2
V míse smíchejte mouku, skořici, sušený zázvor, pepř a sůl.

3
Oddělte žloutky od bílků. Smíchejte žloutky s polovinou cukru a jemně promíchejte. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

4
Smíchejte žloutky se sypkou směsí a jemně vmíchejte sníh.

5
Nalijte těsto na plech a pečte 15 minut. Upečené těsto položte na vlhkou utěrku pečícím papírem nahoru a opatrně papír odstraňte. Těsto pomocí utěrky srolujte a nechte vychladnout.

6
Náplň připravte tak, že smícháte všechny ingredience a do hladka je rozmixujete.

7
Vychladlé těsto opatrně vyjměte z utěrky, naplňte směsí a znovu srolujte.

8
Posypejte rolku moučkovým cukrem a podávejte.

45 min.
6 porce
Zdroj: itesco.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře