Skořicové hrníčkové řezy s ovocem

Pečení v redakční kuchyni má jednu výhodu: vždycky naprosto přesně poznám, jak moc čerstvý moučník ostatním chutná. A s klasickým drobenkovým koláčem se šťavnatým ovocem podle všeho nemůžete šlápnout vedle – potěší klasiky i modernější jazýčky…

Ingredience pro: 1 plech 20 × 30 cm

Na koláč

225 g másla
1/2 hrnku přírodního cukru
4 vejce
1/2 lžičky vanilkového extraktu
2.5 hrnku hladké mouky
1 lžička kypřicího prášku do pečiva
2 hrnky kompotovaného ovoce

Na drobenku

25 g másla
4 lžíce přírodního cukru
3 lžíce hladké mouky
1 lžička mleté skořice
1 špetka soli

Na polevu

100 g sýru žervé
2 lžíce cukru moučka
mléko

Postup

Krok 1: Rozehřáté nebo dobře změklé máslo (není potřeba ho vážit, jen z 250g kostky nechte stranou asi dvě lžíce na drobenku) smíchejte s cukrem, postupně zašlehejte všechna vejce, vanilku, mouku a kypřicí prášek.

Krok 2: Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte plátky kompotovaného (dala jsem broskve) nebo čerstvého sezonního ovoce.

Krok 3: Z cukru, mouky, skořice, soli a zbylého másla udělejte drobenku, koláč jí posypte a pečte asi 40 minut při 180 °C dozlatova.

Krok 4: Z kostičky žervé a trochy moučkového cukru umíchejte polevu, podle potřeby trochu zřeďte mlékem. Polevou ozdobte vychladlý koláč a krájejte na řezy.

Doba přípravy 15 minut
Doba vaření 40 minut
Náročnost nízká
Zdroj: prozeny.cz
image_pdfUložit recept do PDFimage_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře