Skořicové lívance s medem

Bleskurychlé překvapení pro milovníky sladkých snídaní…

Ingredience

150 g hladké mouky
50 g pohankové mouky
1 lžička prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
2 lžičky cukru
špetka soli
2 vejce
asi 200 ml mléka
slunečnicový olej na smažení
med, sezonní ovoce a bílý jogurt k podávání

Příprava jídla

Prošlehejte prvních sedm ingrediencí a postupně přilévejte mléko tak, aby těsto pomalu stékalo z vařečky. V lívanečníku na tenké vrstvě slunečnicového oleje usmažte lívance. (Lze použít i obyčejnou pánev, díky relativně hustému těstu se lívance příliš neroztečou a zůstanou silné.) Podávejte horké, pomazané medem, spolu s čerstvým sezonním ovocem a jogurtem.

Zdroj: apetitonline.cz
image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře