Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty, které znám. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.
DOBA PŘÍPRAVY 10 minut DOBA VAŘENÍ 20 minut NÁROČNOST nízká
Budete potřebovat
1 balení vyváleného listového těsta
1 vejce
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky mleté skořice
Na krém
250 g mascarpone
200 ml 40% smetany ke šlehání
1 lžíce cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice
Postup
Krok 1: Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.
Krok 2: Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.
Krok 3: Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.