Skořicové věžičky

Půvabné a křehké „sendviče“ z listového těsta patří mezi nejrychlejší domácí dezerty, které znám. Než se upečou čtverečky, vyšleháte krém a můžete podávat.

DOBA PŘÍPRAVY 10 minut
DOBA VAŘENÍ 20 minut
NÁROČNOST nízká

Budete potřebovat

1 balení vyváleného listového těsta
1 vejce
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky mleté skořice

Na krém

250 g mascarpone
200 ml 40% smetany ke šlehání
1 lžíce cukru moučka
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžička mleté skořice

Postup

Krok 1: Předehřejte troubu na 200 stupňů. Listové těsto rozbalte a přeneste na plech. Rádýlkem ho rozdělte na 28 stejných čtverečků, potřete rozšlehaným vejcem, poprašte cukrem a posypte skořicí. Vložte do předehřáté trouby a pečte 20–25 minut, až těsto zezlátne a vyskočí.

Krok 2: Zatímco se peče těsto, připravte si krém. Ve velké míse začněte šlehat mascarpone s vychlazenou smetanou – přidejte moučkový cukr podle chuti, vanilkový extrakt a skořici. Ručním šlehačem šlehejte asi 5–8 minut, v mixéru 3–5 minut. Až vznikne hladký a jemný krém a za metlami šlehače se budou tvořit jasně ohraničené cestičky, máte hotovo.

Krok 3: Každý upečený a vychladlý čtvereček podélně přepůlte ostrým pilkovým nožem. Na spodní polovinu nastříkejte pomocí cukrářského sáčku krém, přiklopte vrškem a podávejte.

image_printVytisknout recept
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře