Skotská vajíčka

Skotská vejce, typická britská specialita, jsou něco mezi karbanátkem a španělským ptáčkem. Můžete je podávat zastudena jako pohoštění pro přátele nebo zatepla s bramborovou kaší k obědu.

Ingredience

400 g jemně mletého vepřového
větší hrst petržele, nasekaná
větší hrst koriandru, nasekaná
1 lžička mleté hořčice
8 natvrdo uvařených vajec
250 g strouhanky
slunečnicový olej na smažení
sůl na dochucení

Příprava jídla

Maso osolte a spolu s bylinkami, hořčicí a čtyřmi lžícemi vody dejte do mísy a pořádně zamíchejte. Každé vajíčko pokryjte asi centimetrovou vrstvou masové směsi. Pak obalte vajíčka strouhankou, aby byla stejnoměrně pokrytá.

V rendlíku rozpalte tak pěticentimetrovou vrstvu oleje. Až se začne na povrchu chvět, ponořte opatrně vajíčka a po dvou je smažte asi šest minut. Otáčejte jimi, aby zhnědla stejnoměrně. Vyjměte z pánve pomocí děrované naběračky a nechte vysušit na ubrouscích nebo kuchyňském papíru.

Vajíčka můžete připravit den předem a uchovat v chladu. Stačí je vyndat z ledničky hodinu před podáváním.

Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny
Smažení: 20 minut
0 0 hlasovat
Hodnocení receptu
Odebírat
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře